Diensten

Bij de Oldtimerfabriek kunt u terecht voor de begeleiding van totale renovaties, restauratiewerkzaamheden en het onderhoud van uw oldtimer. Dankzij ons uitgebreide netwerk van specialisten selecteren wij voor elk project een of meerdere geschikte partners of gaan we op zoek naar uw gewenste droomauto. U kunt uw contactpersoon op ieder gewenst moment van de dag vragen naar de vordering van de zoektocht of restauratie- en renovatiewerkzaamheden. Daarbij staan persoonlijke benadering en betrokkenheid bij ons hoog in het vaandel.

Coördinatie en begeleiding van een totaal restauratieproject
Ons team heeft ruime ervaring met het realiseren van een complete restauratie van uw geliefde klassieker. Met de grootste zorg selecteren wij passende bedrijven met een bewezen reputatie die de verwachte kwaliteit leveren. De begeleiding van het project is volledig in handen van de Oldtimerfabriek. Uw auto wordt van begin tot eind volgens uw wensen en de afgesproken prijs op maat gerestaureerd.

Gedeeltelijke restauratiewerkzaamheden
Maar ook voor gedeeltelijke restauratiewerkzaamheden moet u bij de Oldtimerfabriek zijn. Of het nu gaat om spuit- en lakwerk, het stralen van een enkele deur, het wetblasten van uw versnellingsbak of het verchromen van de bumper en grill.

Aankoopbegeleiding
Bent u (nog) niet in het bezit van een oldtimer, maar wilt u deze langgekoesterde droom in vervulling laten gaan? Maak uw wensen kenbaar en laat de Oldtimerfabriek u helpen in de zoektocht naar uw favoriete klassieker. Uiteraard zullen wij naast deze aankoopbegeleiding ook de eventuele restauraties en het onderhoud van uw nieuwe aankoop verzorgen.

Onderhoud
Naast totale restauratieprojecten, restauratiewerkzaamheden en aankoopbegeleiding is ook het onderhoud van uw oldtimer bij de ons in goede handen. Want ook een klassieker die maar een aantal keren per jaar de weg op gaat, heeft onderhoud nodig. Wanneer u dit aan ons uitbesteedt, hoeft u zich geen zorgen te maken over onzorgvuldig uitgevoerde werkzaamheden of onvoorziene kosten. Maar ook het brengen en halen van uw auto en het overleg met de garagist over de uit te voeren werkzaamheden, worden voor u door de Oldtimerfabriek verzorgd.

Werkwijze
Wanneer u voor een van de diensten van de Oldtimerfabriek heeft gekozen, stellen wij samen met u een plan op, waarin we de uitgangspunten, de randvoorwaarden en het gewenste resultaat vastleggen. Vervolgens worden uit een groot netwerk van professionals de meest geschikte bedrijven gekozen, waarbij kwaliteit, kosten, doorlooptijd en uiteraard uw specifieke wensen criteria zijn. Moet uw oldtimer in originele staat of volgens concoursstijl worden gerestaureerd? Wilt u dat de motor zoveel mogelijk vermogen levert? Of moet deze alleen een revisie naar oorspronkelijke specificaties krijgen? Uw bolide wordt volledig op maat gemaakt. Nadat het plan is opgesteld en de juiste specialisten zijn geselecteerd, wordt het project opgestart en de voortgang bewaakt. Bij ons vallen alle werkzaamheden onder één dak, waardoor u een vast aanspreekpunt heeft die persoonlijk en betrokken is.

De restauratie
Het restauratieproject van uw oldtimer bestaat uit diverse fases en start met het demonteren en categoriseren, waarna een volledig kale koets over blijft die daarna klaargemaakt om te spuiten. In de volgende fase wordt de techniek onder handen genomen en de motor, versnellingsbak, wielophanging en het stuurhuis gereviseerd. Als het interieur versleten is of niet naar wens, wordt deze vervolgens ook aangepakt. Tot slot wordt de auto afgemaakt met bijvoorbeeld bumpers en sierlijsten en wordt de klassieker aan een grondige inspectie onderworpen tijdens een aantal proefritten. Uiteraard behoren after-sales, servicebeurten en onderhoud ook tot het dienstenpakket.

Nog even alles op een rijtje
Een standaard restauratieproject bestaat uit de volgende stappen:
• Volledig demonteren (interieur, onderstel, motor, aandrijflijn, ramen) en categoriseren van de auto tot een volledig kale koets overblijft.
• Stralen van de koets en in 2k Epoxy spuiten.
• Las- en plaatwerk.
• Stralen en spuiten van ondersteldelen, waarbij indien nodig ook bussen en rubbers vervangen kunnen worden.
• Opnieuw bekleden of herstellen van interieur.
• Controle en revisie van motor, versnellingsbak, wielophanging, stuurhuis en differentieel.
• Herstellen of vervangen van kabelboom. Eventueel met modificaties zoals relais voor de verlichting.
• Strak maken en spuiten van de koets.
• Opbouw van de auto.
• Proefrijden en verhelpen van eventuele onvolkomenheden.
• Aflevering (inclusief fotoboek van het restauratieproces).
• Servicebeurt om eventuele restpunten te verhelpen (na afgesproken periode of aantal kilometers).

Geef een reactie